IBU Cup

🗓 29.november - 2.desember 
📍 Idre, Dalarna, Sverige 🇸🇪
------------------
🎯 40.pl Sprint - 1 + 4
🎯 23.pl Sprint
- 4 + 0
🎯 10.pl Jaktstart - 2 + 1 + 1 + 1
------------------

IBU-cup debuten er gjort, og jeg sitter igjen med gode svar. Etter en bra start på sesongåpninga fikk jeg muligheten til å gå IBU-cup i Idre. Det starta med en sprint på torsdag. Jeg var spent på hvordan jeg skulle ta nivået, men det viste seg at det klarte jeg fint. Det var veldig utfordrerne vindforhold, og vanskelig å skyte. Jeg åpnet greit, med 1 bom på ligg, men på stående fikk jeg 4 runder. Det er jeg selvfølgelig ikke fornøyd med. Men det positive var at jeg hadde 3. Beste langrennstid. Det hadde jeg ikke trodd før helga, og det er jeg veldig fornøyd med. Til slutt ble det en 40. Plass.

På Lørdag var det også sprint, og ny sjanse til å slå tilbake. Jeg startet nest sist, og gledet meg veldig til å gå. Det var enda mer vind i dag og det var vanskelig å lese vinden. Jeg leste den litt feil, og fikk 4 bom ut på høyre side av blinken. Når man bommer 4 på første skyting, går det en del dårlige tanker gjennom hodet, men jeg prøvde å snu det til det positive. Det var også jaktstart dagen etterpå, så måtte bare gi alt. På stående skøyt jeg en rask serie med fullt hus. Da ga motivasjon til å gi alt på siste runden. Jeg gikk meg opp fra 38. til 23. Plass og hadde beste sisterunde. Det var utrolig kult.

På Søndag var det klart for jaktstart. Jeg var startnummer 24, og starta 1:43 bak lederen. Med god skyting viste jeg at jeg kunne klatre mange plasser. Jeg gikk en bra første runde, og hadde gått meg opp 8 plasser. Men med 2 bom, gikk jeg litt bakover. Resten av løpet plukket jeg jevnt med plasser. Etter siste skyting gikk jeg ut på 15. Plass, men gikk meg opp til en 10. Plass sammen med Sivert Bakken. Med det ble jeg beste norske. 

Det var utrolig morsomt å få prøve seg mot seniorene i helga. Og som junior var nivået greit. Langrennsfarten er mer enn god nok, med 2. og 3. beste langrennstid på søndag og torsdag. 

Gratuler til Fredrik Gjesbakk med 5. Plass, Sivert Bakken med 6. Plass, og Ragnhild Femsteinervik med 6. Plass.

Jeg har blitt tatt ut til de to neste IBU-cup rundene, som går i Italia og Østerrike. Det blir utrolig kult og betyr at jeg blir på reise fra 10.-22. Desember.

Vebjørn Sørum