For drøyt tre uker siden tok jeg turen til Voss for nok en konkurransehelg. Denne helga skulle det kjempes om de siste NM-medaljene for oss juniorer. Jeg hadde med en god følelse fra Molde forrige helg, og kjenner at formpila fortsetter å peke oppover. Målet var å skyte godt og være med å kjempe om topp 5 plasseringer.

På fredag var normal på programmet. Dette har vært en øvelse jeg har slitt litt med, men var veldig gira på å få en god gjennomføring. Jeg startet blant de første og måtte bare gå mitt eget løp. Jeg løste det meste bra, og fikk skyteresultatet 0-1-1-0. 18 treff er jeg godt fornøyd med, og i dag holdt det til NM Sølv. Farten i sporet var blant de beste i dag. Dette var veldig stas.

På sprinten på lørdag hadde jeg lyst til å få en perfekt gjennomføring. Det vil si at jeg planla å åpne hardt, skyte 10 treff og gå en bra sisterunde. Det hele starta bra med en bra åpningsfart og fullt hus på ligg. Mellomrunden var også bra, men på stående bommet jeg første skuddet.De fire neste var treff og med god fart i sporet kunne jeg være med å kjempe om en pallplass. Jeg gikk en bra sisterunde, og fikk 2.Plassen. Det er noe jeg er veldig fornøyd med.

På søndag var det klart for stafett. Jeg gikk på lag med Marit Øygard og Sivert Bakken, som gikk 1. og 2. etappe. Begge to leverte gode etapper, og jeg fikk klappet skulderen på en 5. Plass. Det var et godt utgangspunkt, og jeg var ca. 1 minutt bak tet. Jeg gikk med gradvis oppover, og inn til siste stående var jeg ca 10-15 sekunder bak tet. Jeg skøyt raskt, og ut fra skyting var jeg 7 sekunder bak lederen. Jeg gikk meg opp i tet underveis på runden, og rykket i siste bakke. Det resulterte i mitt første NM-gull i stafett. Det var en utrolig kul opplevelse og ble helgas høydepunkt.

Så alt i alt ble det en fantastisk helg for min del. Min beste helg i år.

Nå er jeg på Lillehammer, og lader opp til senior NM og avslutning for junior. Det starter allerede i morra, torsdag med stafett. Jeg går for Oppland sitt 1. Lag. Det blir veldig kult å matche seg mot de beste seniorene. Videre er planen å gå senior Sprint på fredag, og fellesstart for junior søndag. Jeg er klar for å gi gass!

Vebjørn Sørum