Foto: Siri Mordal

Da var nok en rennhelg unnagjort!

I helga som var ble det arrangert junior NM for skiskyting i nasjonalanlegget. Konkurransene i Holmenkollen ble preget av løse løyper og tåke på enkelte dager. Jeg ble dessverre syk ca. en uke før mesterskapet, og var til tider usikker på om jeg skulle rekke konkurransene. Heldigvis gikk sykdommen raskt ut av kroppen og jeg rakk mesterskapet så vidt. Med et lite sykdomavbrekk var jeg naturligvis usikker på egen form før rennene. Heldigvis gikk hele sykdommen ut av kroppen og jeg var i grei nok langrennsform til å kjempe i toppen.

På torsdag var det treningsdag og da gjelder det å gjøre forberedelser til selve renndagen. Vanlig prosedyre er å teste egen skipark, gå igjennom løypene og prøve å ut skytebanen. På torsdag var det mye tåke, men det lettet litt de neste dagene. Fredag var det en del tåke og litt utfordring med å se blinkene til tider. Lørdag og søndag var det kun litt tåke. Jeg følte jeg taklet forholdene bra og gjorde mitt beste alle dager.

Når formen ikke var helt topp, er jeg veldig fornøyd med at jeg fikk til såpass gode skyteresultater. Mye av dette var grunnen til at jeg fikk gode resultater i helga.

På sprinten hadde jeg 9 av 10 treff og skytingen 1-0. Dette resulterte seg med en sølvmedalje.Dette er noe jeg er godt fornøyd med. På Lørdag fikk jeg også til et godt løp. Jeg fikk skyteresultatet 17 av 20 treff med skytingen 1-1-1-0. Det resulterte i en 5. Plass, som også er bra. Det var mye god skytingen denne dagen og løpet mitt var bra, så jeg var rett og slett ikke bedre denne dagen. På Søndag var det stafett på programmet. Jeg gikk første etappe, og klarte meg greit. Jeg er ikke fornøyd med å få en strafferunde, men tapte ikke så mye til teten på etappen, så holdt oss inne i kampen om gode plasseringer. Vi kom til slutt på en god 4. Plass.

Etter stafetten fikk jeg også en veldig gledelig beskjed. Jeg har nemlig blitt tatt ut til ungdoms VM og skal representere Norge under mesterskapet i Osrblie, Slovakia. Dette blir en utrolig kul og lærerik opplevelse. Noe av det kuleste med uttaket er at jeg drar dit sammen med mine beste kompiser og treningskamerater som også er fra NTG Lillehammer. Sivert Bakken og Jørgen Krogsæter skal bli med meg. Siste gutt som ble tatt med er Dag Sander Bjørndalen. At tre av fire gutter som er tatt ut til ungdoms VM er fra NTG Lillehammer, tyder på at vi har et utrolig bra treningsmiljø og bærer hverandre frem til gode prestasjoner. Også Mari Wetterhus fra NTG Lillehammer ble tatt ut til Mesterskapet.

Nå skal jeg legge ned en bra treningsperiode fram til mesterskapet, og håper jeg får ut mitt ytterste der. En ting er hvertfall sikkert, og det er at jeg gleder meg veldig til å dra til utlandet for å gå skirenn!

Foto: Siri Mordal

Til slutt vil jeg bare takke alle mine samarbeidspartnere, som har støttet meg denne sesongen. Dere skal ha mye av æren for resultatene jeg har oppnådd så langt i år. Også en spesiell takk til familie, venner og treningskamerater.

Vebjørn Sørum