vebjorn_skyting_svarthvit
Senior neste!

Senior neste!

Som jeg skrev i forrige innlegg, har jeg tilbakelagt min siste sesong som junior. Nå starter jeg for alvor å konkurrere mot «de store gutta». Nå som jeg har litt tid, tenkte jeg kort å oppsummere junior-karrièren, med noen ord om hver sesong.

Første året som junior flyttet jeg til Lillehammer for å starte på NTG. Jeg tok store steg, og startet junior-karrièren med gull i sommer-NM som var utrolig stort. Videre den sesongen fikk jeg en 2. Plass i første Norgescup renn i Folldal. Høydepunktet med den sesongen var helt klart NM-gullet på sprinten i Alta. 10 treff og bra fart i sporet gjorde at jeg kunne kjenne på følelsen av å ha blitt Norgesmester på ski for første gang i livet. Det er et øyeblikk som sitter sterkt i minne den dag i dag. I sesongen 2014/2015 ble det 2 NM gull, 3 pallplasser i Norgescupen og 4. Plass i Norgescupen sammenlagt.

Sesongen 2015/2016 startet også veldig bra, med gull på begge distansene i rulleski-NM. Målet denne sesongen var å gå ungdoms-OL på Lillehammer, men dit kom jeg dessverre ikke med. Det var utrolig bittert, men ga mye motivasjon. I sesongen 2015/2016 ble det 2 gull og et sølv i NM, samt 4 seire og en tredjeplass i Norgescup, og 2. Plass sammenlagt i Norgescupen.

I 2017 skulle jeg for første gang representere Norge i en internasjonal konkurranse. Da ble jeg tatt ut for å gå jr.VM i Osrblie, Slovakia. Det var stor stas og en milepæl i karrièren min. De to første konkurransene skøyt jeg for dårlig til å være med å kjempe i toppen. Jeg ble nummer 39 på normalen og 28 på sprinten. Men på jaktstarten gikk jeg meg opp fra 28. til 8. Plass. Det var utrolig gøy, og et utrolig bra løp. Den dagen hadde jeg også beste løpstid av alle sammen. Det ble ikke noe medalje ut  av det, men det var en stor glede for min del etter en litt trå start på mesterskapet. Så over til høydepunktet som var stafetten. Der gikk jeg, Sivert Bakken og Jørgen Krogsæter på lag. Vi har vært klassekamerater i 3 år, og så fram til denne stafetten. Alle tre gjorde veldig bra løp, og det gjorde at vi vant gull i jr.VM. Det var et utrolig stort øyeblikk. Totalt i sesongen 2016/2017 ble det 1. jr.VM gull, 2 NM medaljer og 1 pallplass i norgescupen.

Sesongen 2017/2018 ble preget av en veldig tung høst. Jeg var litt for ivrig på trening og trente nok litt for mye, som gjorde at jeg fikk en smell på høsten. Det resulterte i en høst med veldig lite trening og ingen konkurranser før jul. Jeg tenkte at sesongen var ødelagt og begynte egentlig å tenke mer framover mot neste sesong. Men med noen måneder trening, kom jeg meg raskt opp igjen. Siste del av sesongen gikk utrolig bra og jeg vant norgescupen sammenlagt for første gang, fikk 2 pallplasser i Norgescup og 2 NM medaljer. Dette var min jevneste sesong med alle rennene innenfor topp 13 i Norgescup.

I det som egentlig skulle være min siste juniorsesong gikk det over all forventning. Først kom jeg på 7. Plass på åpningshelga med de beste seniorene i Norge, pluss noen fra Frankrike. Noen dager etter åpningshelga dro jeg rett til Idre for å konkurrere i IBU-cup. Jeg fikk med meg en 10. og 11. Plass derfra, og var ganske fornøyd med det. Resten av skirennene jeg gikk fram til jul var også IBU-cup, da i Ridnaun og Obertilliach. I Ridnaun var høydepunktet 3. Plass på mix.stafetten. I Obertilliach skøyt jeg 18 treff på normalen og fikk en 10. Plass, før jeg ble syk rett etter løpet og måtte reise hjem. Hele jula var jeg sjuk, og fikk trent dårlig. Første helga i januar gikk jeg norgescup på Liatoppen. Der fikk jeg med meg 1. og 2. Plass. Resten av måneden brukte jeg veldig bra, og fikk mange treningstimer, som skulle resultere i formtopp i jr.VM. I Februar dro vi til Osrblie, Slovakia for å gå jr.VM. Første distanse gikk veldig dårlig. Både skyting og farten i sporet var for dårlig. Men det hele reddet segveldig inn på slutten av mesterskapet, da jeg oppnådde et mål jeg hadde jobba lenge for. Jeg fikk med meg to jr.VM gull i sprint og jaktstart! Videre den sesongen gikk det også veldig bra, med 2 NM-gull på Østre Toten, NM-sølv og bronse i Orkdal, NM-sølv på stafett i senior på Liatoppen. Alt i alt en utrolig bra sesong.

Sesongen 2019/2020 har jeg allerede skrevet om i forrige innlegg, så gå inn der og les om du ikke har gjort det 🙂

Nå starter virkelig skiskytterkarrieren. Jeg skal opp å yppe meg mot verdens beste skiskyttere uavhengig av alder. Jeg er supermotivert, og gleder meg til å gjøre jobben fremover. Dere hører fra meg snart!

Vebjørn Sørum

 

 

 

Oppsummering av sesongen 2019/2020

Oppsummering av sesongen 2019/2020

Sesongen 2019/2020 er tilbakelagt og jeg er godt i gang med oppkjøringa mot ny sesong. Under skal jeg prøve å skrive en liten oppsummering av sesongen som var.

Sesongen startet som den alltid gjør på Sjusjøen i midten av November. Sesongstarten endte dessverre med 2 brutte skirenn og en enorm skuffelse. Jeg har aldri følt meg bedre rusta mot en sesong, men når jeg begynte å gå skirenn funka ikke systemet i det hele tatt. Jeg sleit med å få luft ned i lungene og da funker det dårlig å gå skirenn.

Jeg fikk heldigvis hjelp av spesialister og fagfolk som gjorde at jeg kunne stå på start snaut 2 uker etterpå. Alt var  ikke helt tilbake til normalen, men det var veldig mye bedre. Jeg gikk Norgescup for senior på Geilo hvor jeg fikk en 2. Plass som smakte utrolig godt etter en skikkelig nedtur mentalt på sesongstarten.

Videre var det Norgescup på hjemmebane(Lygna) rett før jul. Der begynte ting å bli mer eller mindre normalt igjen og jeg fikk med meg en 2.Plass på sprinten i juniorklassen.

Jeg trente utrolig bra i jula, men rett før nyttår ble jeg litt småforkjøla og rakk kun noen dager med trening før det var norgescup for junior i Oppdal. Her skøyt jeg dessverre litt for dårlig for å stå på pallen begge dager, men jeg fikk med meg to 4. Plasser som er gode resultater.

Så kom hovedmålet for sesongen. Junior.VM i Lenzerheide, Sveits. Jeg var regjerende mester på to distanser, og merket at flere hadde forventninger til meg. Det syntes jeg var kult og inspirerende. Jeg kom til mesterskapet og visste jeg var godt forberedt, og i god form. Så jeg hadde store forventninger til meg selv.

Mesterskapet startet med en normaldistanse. Jeg skøyt 0-1-0-1 og gikk bra i sporet. Det holdt til sølvmedalje noen sekunder bak vinneren. Jeg må innrømme at de sekundene var utrolig kjipe, men jeg kunne ta med meg en god start på mesterskapet.

Videre var det en stafett hvor vi var litt uheldige å fikk en strafferunde som ødela litt, men ellers var det en veldig bra stafett som holdt til en 4. Plass. Jeg fikk en god gjennomkjøring og nok et bevis på at formen var god.

3. Distansen var sprint, og det var den konkurransen jeg hadde sett meg ut og lagt opp formen mot. Jeg var også regjerende mester på denne distansen, så jeg var utrolig lysten til å få det gullet igjen. Det hele starta veldig bra med en god første runde og et fullt hus på liggende. På runde 2 fikk jeg ryggen til kompis Jørgen Krogsæter som gikk sin sisterunde. Det passa meg perfekt og gjorde at jeg fikk en lettere reise inn mot stående. På stående fikk jeg en bom, og trodde egentlig at sjansene om gullet glapp der. Men jeg fikk veldig gode sekunderinger, og siste kilometeren klarte jeg å pøse ut alle kreftene mine og øke til en seiersmargin på 25 sekunder. Dette er mitt beste skirenn noen gang. Også med tanke på presset jeg la på meg selv, og alle andres forhåpninger. Denne konkurransen blei sendt på NRK, og kan sees hvis du går inn på linken under

Oppsummering: https://tv.nrk.no/serie/skiskyting/202002/MSPO33615320/avspiller

Hele løpet: https://tv.nrk.no/serie/skiskyting/202002/MSPO33615120/avspiller

Dagen etter var det duket for jaktstart og jeg gleda meg skikkelig. Jeg åpna bra og leda med 2 strafferunder inn til første ligg. Der blei det dessverre 2 bom og forspranget var spist opp. Men jeg var fortsatt godt med i kampen og følte meg sterk. Men på den 2. Runden ble jeg taklet bakfra, og mista rytmen i løpet og ble veldig stiv. Det ødela dessverre litt for mye og gjorde at jeg akkurat ikke klarte å kjempe meg opp til medaljeplassene igjen. Det endte med en 6. Plass.

Etter jr-VM dro jeg til Martell, Italia hvor jeg skulle gå IBU-cup for senior. Det starta på best tenkelig vis med seier på supersprinten. Jeg skøyt 20 av 20 treff og gikk ut med en komfortabel ledelse. Det var en utrolig kul opplevelse. På sprint og Jakstart ble jeg nummer 11 og 13.

Så var det jr-NM i Folldal. Det ble totalt sett en bra helg for meg, men kroppen var nok litt sliten etter mye trening fra rett etter Martell. Det ble en bronse på fellesstart, 4. Plass på sprint og 4. Plass på stafett.

Etter NM bygde jeg opp en formtopp inn mot Worldcup i Holmenkollen, hvor jeg skulle få prøve meg mot verdens beste skiskyttere. Dette hadde jeg gledet meg utrolig lenge til og var i utrolig god form og klar til å gi gass.

Dessverre ble Worldcup-debuten avlyst på grunn av korona… Men sånn er livet noen ganger. Nå gleder jeg meg bare enda mer til neste år og en forhåpentligvis debut i verdenscup.

 

Vebjørn Sørum

 

 

Siste samling før sesongstarten er gjennomført

Siste samling før sesongstarten er gjennomført

Nå er sesongen like rundt hjørnet, og jeg har gjennomført siste samling for treningssesongen. 77 samlingsdøgn har blitt gjennomført med god kvalitet. De fleste samlingene ble gjennomført med rekruttlandslaget, men noen private samlinger har det også blitt.

Første samling fant plass på Geilo 26. April. Litt i overkant tidlig vil noe mene, men å få en bra start og komme igang først føles alltid bra. Vi starta med å gå skarverennet, før vi trente en god del på ski og hadde en god del styrke. Vår andre samling hadde vi på Lillehammer sammen med U23-landslaget. Her stod mengdetrening og skyting i høysete.

I juni hadde vi en god del tester for å sjekke hvordan status på kapasitet og styrke er. Med dette kartlegger vi hva som bør prioriteres utover i treningssesongen. I slutten av juni har vi en hardbolksamling, hvor hardøkter er i fokus. Her trener vi mindre timer, men flere hardøkter enn ved f.eks. mengdetrening, hvor det en mange økter på 2 timer+ . Hardbolk har vi for å heve det maksimale O2-opptaket, altså utholdenheten. Mens mengdetrening har vi får å tåle mer trening og flere hardøkter.

I juli er det mye egentrening og ingen samlinger med landslaget, men jeg og Anders Flaagen var så heldig å få låne en hytte av Lygnasæter hotell. På Lygna fikk vi trent godt med mengde og hatt mange skyteøkter på stadion. Siste dag i Juli dro jeg til Sandnes for å delta på Blink-festivalen. Her fikk vi endelig konkurrert igjen. Det var litt av et trøkk inne i Sandnes sentrum, og jeg tar med meg 7. Plass mot verdenseliten som beste resultat.

I August var vi på Beitostølen sammen med U23-landslaget, og her fikk vi trent mye. Mange matchøkter på skytebanen ble det også. Vi hadde flere tette dueller og konkurranser for å forberede oss til vinteren. I starten av september dro vi til Meråker, hvor vi hadde en hardbolk samling med elite-landslaget. Her fikk vi virkelig målt krefter mot de beste i verden. Vi avslutta samlinga med Sommer-NM i Steinkjer. Det gikk veldig bra for min del med 4. Plass i senior klassen.

Årets høydepunkt skjedde i Oktober da vi dro til Anterselva, Italia sammen med elite-landslaget. Her fikk vi trent på mellom 1400 og 2500 moh. Vi trente mye mengde og matchet oss mot elite igjen. Det er kanskje en av de viktigste samlingene med tanke på erfaring i høyde. Mange av skirennene i IBU- og World-cup går i litt høyde, og kroppen kan reagere annerledes enn i lavlandet.

Siste samling var på ski i Trysil sammen med elite-landslaget. Her var det fokus på gode hardøkter og skyting. Jeg fikk skifølelsen tidlig og fikk noen veldig gode økter på ski. Skytinga var også bra, og jeg har klart hva jeg skal jobbe med inn mot sesongstart.

Nå er det under en uke igjen til det braker løs på Sjusjøen med nasjonal åpning. Jeg gleder meg utrolig masse og er kjempeklar for å komme igang igjen.

Under kommer noen bilder fra de siste samlingene. Bildene er tatt av Sondre Eriksen Hensema.

Vebjørn Sørum

Sesongen 2018/2019

Sesongen 2018/2019

Beklager dårlig med oppdateringer på hjemmesida i år. Har skjedd mye, og det har gått litt i glemmeboka, men fremover skal jeg bli bedre til å oppdatere dere! Først vil jeg skrive et lite sammendrag om sesongen som var.

Sesongen starta på best mulig vis. Jeg fikk en 7. Plass på åpningsrennet på Sjusjøen og ble tatt ut  til å representere Norge på IBU-cup 3 helger før jul. Mitt beste resultat ble 3. Plass mix-stafett, og en 10. og 11. Plass på normalprogram og jaktstart. I siste IBU-cup helg ble jeg dessverre syk og måtte dra hjem tidlig. Hele jula lå jeg på sofaen og prøvde å bli frisk. Heldigvis rakk jeg akkurat norgescupen på Liatoppen. Der fikk jeg med meg en 2. Plass fra sprinten og en 1. Plass fra fellesstarten.

Så var det årets hovedmål, junior-VM i Osrblie. Første konkurranser gikk absolutt ikke sånn jeg ønska, det ble for mange bom og jeg havna langt ned på resultatlista. Men jeg deppa ikke, det kom flere muligheter. På stafetten ble vi nummer 4. Jeg var fornøyd med min etappe, og 4. Plass i et VM er jo egentlig ganske bra.

Så var det sprint og jaktstart i jr-VM. Jeg var veldig revansjesugen og klar for å gi alt. På sprinten leverte jeg et perfekt løp. Jeg skøyt 10 blanke treff og gikk ut på sisterunden med 4 sekunders ledelse. Ut på den siste runden fikk jeg et adrenalinrush som jeg aldri har kjent maken til. Det tror jeg er noe av det råeste som har skjedd meg som skiskytter. Halvveis ut på den siste runden fikk jeg tilbakemelding om at jeg gikk like fort som 2.Plassen. I mål hadde jeg økt til 14 sekunders ledelse og gullet var mitt. Min største målsetting denne sesongen var realitet, et emosjonelt øyeblikk jeg var så heldig å dele med familie, venner og kjæreste som var på plass.

Dagen etterpå var det klart for jaktstart. Jeg var naturlig favoritt til distansen siden jeg vant dagen før, og gikk ut med en ledelse på 14 sekunder. Nervøsiteten var enda høyere enn på sprinten. Når man går ut først, er man alltid den alle vil slå. Man har i grunn alt å tape. Det første jeg tenkte på vei til stadion var at jeg har et handikap på denne distansen. Å starte 14 sekunder før 2. Mann er nesten en strafferunde. Heldigvis klarte jeg å dra tankene bort fra «jeg har alt å tape» tankene. Mesterskap er jo selve festen for idrettsutøvere. Jeg skulle ha det morsomt, gjøre det til en kul opplevelse. Og akkurat det gjorde jeg. Jeg åpna offensivt, skøyt fort, så de bak skulle føle et press om at de også måtte skyte fort for å hente inn tid. Jeg følte underveis at det var jeg som styrte løpet. Allikevel hadde jeg alltid noen 10-20 sekunder bak meg, som presset på. Akkurat dette løpet er nok det største jeg har gjort noen gang. Å forsvare ett gull på en jaktstart er utrolig stort.

Etter VM gikk det slag i slag med jr-NM del 1, jr-EM, jr-NM del 2 og sr-NM. En bedre avslutning kunne jeg knapt bedt om. Jeg fikk med meg medalje fra alle mesterskapene og kunne med det krone en fantastisk sesong.

Jeg vil til slutt rette en takk til mine nærmeste som er tett på både oppturer og nedturer. Jeg vil også rette en stor takk til alle mine samarbeidspartnere som gjør det mulig for meg å satse på skiskyting. Uten støtte fra dere hadde jeg aldri vært der jeg er i dag. Både mine nærmeste og samarbeidspartnere skal ha en del av æren for at det har gått såpass bra.

 

Vebjørn Sørum

IBU debut

IBU debut

IBU Cup

🗓 29.november - 2.desember 
📍 Idre, Dalarna, Sverige 🇸🇪
------------------
🎯 40.pl Sprint - 1 + 4
🎯 23.pl Sprint
- 4 + 0
🎯 10.pl Jaktstart - 2 + 1 + 1 + 1
------------------

IBU-cup debuten er gjort, og jeg sitter igjen med gode svar. Etter en bra start på sesongåpninga fikk jeg muligheten til å gå IBU-cup i Idre. Det starta med en sprint på torsdag. Jeg var spent på hvordan jeg skulle ta nivået, men det viste seg at det klarte jeg fint. Det var veldig utfordrerne vindforhold, og vanskelig å skyte. Jeg åpnet greit, med 1 bom på ligg, men på stående fikk jeg 4 runder. Det er jeg selvfølgelig ikke fornøyd med. Men det positive var at jeg hadde 3. Beste langrennstid. Det hadde jeg ikke trodd før helga, og det er jeg veldig fornøyd med. Til slutt ble det en 40. Plass.

På Lørdag var det også sprint, og ny sjanse til å slå tilbake. Jeg startet nest sist, og gledet meg veldig til å gå. Det var enda mer vind i dag og det var vanskelig å lese vinden. Jeg leste den litt feil, og fikk 4 bom ut på høyre side av blinken. Når man bommer 4 på første skyting, går det en del dårlige tanker gjennom hodet, men jeg prøvde å snu det til det positive. Det var også jaktstart dagen etterpå, så måtte bare gi alt. På stående skøyt jeg en rask serie med fullt hus. Da ga motivasjon til å gi alt på siste runden. Jeg gikk meg opp fra 38. til 23. Plass og hadde beste sisterunde. Det var utrolig kult.

På Søndag var det klart for jaktstart. Jeg var startnummer 24, og starta 1:43 bak lederen. Med god skyting viste jeg at jeg kunne klatre mange plasser. Jeg gikk en bra første runde, og hadde gått meg opp 8 plasser. Men med 2 bom, gikk jeg litt bakover. Resten av løpet plukket jeg jevnt med plasser. Etter siste skyting gikk jeg ut på 15. Plass, men gikk meg opp til en 10. Plass sammen med Sivert Bakken. Med det ble jeg beste norske. 

Det var utrolig morsomt å få prøve seg mot seniorene i helga. Og som junior var nivået greit. Langrennsfarten er mer enn god nok, med 2. og 3. beste langrennstid på søndag og torsdag. 

Gratuler til Fredrik Gjesbakk med 5. Plass, Sivert Bakken med 6. Plass, og Ragnhild Femsteinervik med 6. Plass.

Jeg har blitt tatt ut til de to neste IBU-cup rundene, som går i Italia og Østerrike. Det blir utrolig kult og betyr at jeg blir på reise fra 10.-22. Desember.

Vebjørn Sørum

 

Uttak til IBU-cup (B-verdenscup) og sterk sesongstart

Uttak til IBU-cup (B-verdenscup) og sterk sesongstart


Første konkurransehelg er gjennomført. Sesongstart på Sjusjøen med noen av verdens beste skiskyttere var utrolig morsomt. Det starta på lørdag med distansen sprint. Målet mitt var først og fremst å gjennomføre et godt løp, også se hva det holdt til. Jeg følte meg bra før start, men ikke helt rå fysisk. Skytinga var bra i dag. Med 1 bom på ligg og fullt hus på stående, var jeg godt fornøyd, og ga alt i sporet. Jeg starta tidlig, og visste ikke hva det holdt til totalt. Etter at alle var kommet i mål, stod jeg med en 7. Plass, 1:34 bak Johannes Bø som hadde feilfri skyting.

På søndagen hadde jeg lyst på et nytt godt løp. Jeg åpnet veldig bra, med fullt hus på første liggende og hang med tetgruppa inn til 2. Ligg. Der ble det 3 bom, og jeg tapte mye tid til teten.Dette var selvfølgelig veldig irriterende, men jeg måtte bare prøve å holde motet oppe. Men det ble 1 og 2 bom på de neste seriene, og det holder ikke blant verdens beste skiskyttere. Det endte med en 31. Plass. Jeg tar med meg at farten i sporet var bra.

Etter resultatene i helga, ble jeg tatt ut til IBU-cup. Dette har vært en målsetning i år. Jeg var usikker på om jeg kom til å klare det, men ville ha det som et mål. Siden dette er en «B-verdenscup» for senior, er det veldig vanskelig for en junior og kvalifisere seg. Så at jeg kom med, er jeg veldig stolt av. Det er også veldig kult å se at veien opp til verdenscup er kort. Det motiverer utrolig mye.

IBU-cupen går i Idre, Sverige og jeg har konkurranser på torsdag, lørdag og søndag. Jeg går Sprint torsdag og lørdag, og en jaktstart på søndag. Jeg gleder meg utrolig mye, og er klar til å gi gass!

Vebjørn Sørum

 

 

Siste samling før sesongstart

Siste samling før sesongstart

Siste samling før sesongstart er gjennomført. Vær og føre var ikke helt på vår side denne gangen, men vi fikk en veldig bra samling. Det positive med mildværet som var, var at barkmarsforholdene var perfekte. Vi fikk gode økter på rulleski og løping, og det er tross alt bedre trening enn å gå rundt i en konkurranseløype med lite kontinuitet.

Mot slutten av samlinga fikk vi flere økter på ski, blant annet to hardøkter som var det viktigste. Den fysiske formen min er bra, og kroppen responderer bra på trening om dagen. På skytebanen føler jeg at jeg har god kontroll, og spesielt på stående skyting har jeg skutt bra i det siste.

På lørdag starter sesongen her på Sjusjøen. Vi går mot seniorene, og det blir spennende. Målet blir å få gode opplevelser, og kjenne at alt funker. Men jeg slår gjerne en del seniorer i samme slengen. På lørdag går vi sprint, og søndag fellesstart. Jeg er klar!

Vebjørn Sørum

 

 

Formen begynner å komme seg

Formen begynner å komme seg

Siden forrige innlegg har det skjedd en del. Jeg har vært på en samling, en skitest, og målt krefter i Sommer-NM i rulleskiskyting.

Etter samlinga på Geilo som jeg skrev om sist, ble det et par rolige dager før jeg satte kursen mot Drangedal, for å gå Sommer-NM. Dette var noe jeg gledet meg til. Beste resultat fra helga ble en 5. Plass på sprinten. Et bra resultat, men jeg var ikke helt fornøyd med gjennomføring. Det ble 3 bom, og det er litt for dårlig. Men jeg tar med meg at jeg hadde en av de beste langrennstidene, og ser fremover.

Etter NM fikk jeg lagt ned en veldig bra treningsperiode, både fysisk og med børsa. Jeg var også en tur i Torsby i Sverige for å teste ski til sesongen. Der gikk jeg runde på runde inne i ski-tunnelen. Jeg gikk igjennom flere par ski, og plukket med meg de jeg likte best. Testinga var sammen med Madshus som er skimerket jeg går på.

Fra 15. til 24. Oktober var det klart for ny samling. Da gikk turen til Meråker, sammen med U23-landslaget for gutter, og rekruttlandslaget for Herrer. Dette var en samling jeg også hadde gledet meg veldig til, for her får vi muligheten til å matche oss mot de som «skal» være ett hakk over oss. På samlinga trente vi mye, men hadde også veldige gode hardøkter. Det var høy kvalitet på alle økter og her gir alle alt!

Jeg fikk gode svar underveis i samlinga, og formen begynner virkelig å komme seg. Så akkurat nå føler jeg meg veldig klar til å starte sesongen. Men selv om sesongstarten er like rundt hjørnet vil jeg opprettholde en ganske bra treningsmengde siden de viktigste rennene mine er etter jul.

Neste samling er fra 9. til 17. November, og blir en mengdesamling med forhåpentligvis mange gode økter på ski.

Vebjørn Sørum

 

Samling Beitostølen og Geilo

Samling Beitostølen og Geilo

Tida flyr om dagen, og siden forrige innlegg har jeg vært på to samlinger. Først var jeg på Beitostølen fra 21.- 28. August. Denne samlinga var sammen med rekrutteringslandslaget for senior. Her hadde vi fokus på matching sammen med mengde. Det ble trent mye, og bra. Nivået på en sånn samling blir ekstremt høyt, og det er kult.

Samlinga på Beitostølen gikk veldig bra for min del, kroppen svarte godt på all mengden. Det ble fine løpeturer i fjellet, rulleski opp til Valdresflye, og tette dueller på stadion.

På denne samlinga er vi  «morgendagens idrettshelter», og det er utrolig stort og motiverende å kunne være en del av en sånn gjeng. Alle gutta er topp motiverte og gir alt på hver eneste økt. Sammen med bra boforhold og god mat ble samlinga perfekt

Etter samlinga dro jeg til Lillehammer en tur for å kjøre litt flere hardøkter og en test. Her fikk jeg veldig gode svar, og formen er virkelig stigende. Testen viste akkurat det samme, og det er morsomt.

Så var det tid for ny samling. Nå gikk turen til Geilo hvor hele U23 landslaget ble samlet, det vil si både gutta og jentene. Her var prioritet å få mye fysisk mengde. Samlinga varte fra 9. – 16. September og i løpet av de 8 dagene ble det lagt ned rundt 30 timer fysisk trening. I tillegg til dette ble det lagt ned kvalitetsøkter med våpnet.

Vi var så heldige å få bo på Vetslia resort. Et supert hotell med fine muligheter for masse aktiviteter. Itillegg er maten helt fantastisk.

Under kommer noen bilder fra den siste tida. Det har skjedd veldig mye.

Jeg har også vært innom en svært talentfull fotograf og tatt bilder. B.T stokke tok noen ekstremt kule bilder som du også får sett et utvalg av under. Det kommer mer etterhvert også 😉

Vebjørn Sørum

Samling Lillehammer

Da er det en uke siden jeg var ferdig med nok en samling. Denne gangen var vi på Lillehammer og hadde en såkalt «hjemmesamling». Det vil si at vi bor hjemme, men trener sammen. Dette er en ypperlig måte å ha samling på. Da sparer vi masse penger, og vi får trent bra. Det blir også større rom for individualisering på økter.

På denne samlinga hadde jeg ekstra fokus på skytinga. Jeg fikk skutt mye og forbedret meg på det jeg skulle. Stående skytinga har jeg veldig god kontroll på for tiden, og der skal jeg bare jobbe videre. På liggende har jeg også forbedret meg en del, men er et lite hakk bak stående skytinga. Så planen framover er å legge inn et lite støt på liggende skyting.

Jeg har også fått trent bra fysisk siden forrige samling, og føler meg bra. Har tatt ekstra tak i teknikken, i skøyting. Og der har jeg og treneren min funnet noen gode arbeidsoppgaver til meg. Her har jeg også fått stor utvikling, og det er gøy.

Nå er jeg på Lillehammer og trener, før jeg skal til Beitostølen på ny samling 21. August. Dette blir en mengdesamling med mye trening sammen med rekrutt-landslaget. Det blir morsomt og spennende.

 

Vebjørn Sørum

Velkommen til min blogg!

Med bloggen vil jeg gi leserne mine et innblikk i hverdag som skiskytter. Her vil det bli skrevet litt om det meste, men i hovedsak blir dette en side hvor jeg skriver om konkurranse, trening og resultater.


Terminliste 2018-2019
Vebjørn Sørum

Norges Cup 1 senior på Geilo

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)

Ønsker du epostvarsel ved bloggoppdateringer?

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.