Søndag 19. Februar reiste jeg ned til Slovakia sammen med det norske laget. Det ble en ganske lang reisedag på 10 timer, men humøret var fortsatt på topp. mandag og tirsdag var det treningsdager på skiskytterstadion i Osrblie. På treningsdagene gjorde jeg meg godt kjent med løypene og stadion. Stadion ligger ganske så gjemt inne i en lite befolket plass.

Onsdag var det klart for første konkurranse i Osrblie. Da var det normal som stod på programmet. Jeg gledet meg veldig til å gå, og skulle ha det gøy. Før løpet var jeg spent på hvordan nivået i verden egentlig var. Jeg var godt forberedt og var offensiv.  I starten av løpet føltes formen bra, jeg gikk lett på ski og hadde ganske mye krefter hele veien. På første skyting fikk jeg tre bom. Det første som skjer da er at jeg fikk veldig negative tanker, men jeg klarte raskt å rette det opp til noe litt mer positivt. Ute på andre runden fikk jeg skrumelding. På andre skyting ble det en bom, det var greit. Tredjerunden gikk jeg også bra på ski. På tredje skyting fylte jeg. Ut av matta på tredje skyting stivnet ryggen til. Jeg prøvde å gjøre mitt beste med ryggsmertene, men farten ble senket litt på fjerderunden. På siste skyting slet jeg litt med å komme ordentlig i stilling på grunn av ryggen. Jeg fikk fire bom og gjorde det jeg ikke skulle, nemlig å bare skyte ut skuddene uten å jobbe med hvert enkelt. Etter en sånn serie er man ganske umotivert til å gå  alt man har på en sisterunde, men jeg tenkte jeg skulle ha en bra gjennomkjøring. Det var et veldig skuffende resultat med 8 bomskudd og 39. plass i første distanse. Det er mitt klart dårligste løp hittil i år, så det er kjipt. Men det positive er at det kommer nye konkurranse de neste dagene. Der skal jeg virkelig ta meg sammen og få ned blinke og gå fort på ski.  Neste konkurranse er fredag 24. Februar.

Vebjørn Sørum