Da er 17. Mai vel overstått og jeg håper alle hadde en fin feiring. Jeg hadde ihvertfall en fin feiring med venner og familie. Jeg har nettopp kommet hjem fra samling, og under kommer en liten oppsummering av samlinga.

Første samling med juniorlandslaget er vel gjennomført og jeg er tilbake på skolebenken. Samlinga startet opp på Olympiatoppen i Oslo med kartlegging og diverse informasjon. Vi gjennomførte noen tester og fikk kjennskap til hva det innebærer å være en del av et landslag. Etter et par dager i Oslo dro vi til Vik for å fortsette treninga der. Jeg var i Vik i fjor sommer for å konkurrere når de arrangerte sommer-NM og hadde litt kjennskap til området, men var spent på hvordan treningsforholdene rundt anlegget var. Ved å legge samlinga til Vik, fikk vi muligheten til å utnytte de gode skiløypene på Vikafjellet. Jeg må rose løypekjørerne for fantastiske løyper hele samlinga. Vi fikk mange timer på ski og det er kjekt å få utnytta det siste av snøen.

Under oppholdet bodde vi på stadionhuset til Vik IL og hadde kort vei til rulleskiløype og standplass. Vi hadde også med egen kokk som alltid var klar med god og sunn mat rett etter økter. Det er utrolig deilig og komme inn fra økt, også står maten klar. Vi blir litt bortskjemt 😉

Dette var en oppstartsamling og vi kom godt igang med både skytinga og den fysiske treninga. Det ble lagt ned mange gode timer i det vakre landskapet i Sogn. Jeg har lært mye nytt av trenere og utøvere på denne samlinga. Jeg har gjort noen endringer på skytestilling og skiteknikken. For progresjonen er det veldig nyttig å gjøre forberedelser i starten  av treningsåret. Det sikrer at jeg har noe å jobbe videre med het fram til vinteren.

Men man kommer sjeldent til toppen alene. På laget er det 6 andre gutter, som alle har topp kvaliteter. På hver økt er det høyt nivå, bra trøkk og enormt fokus. Alle har til en hver tid ønske om å være den beste og man må prestere på toppnivå om man skal være best. Vi er en gruppe med gode verdier og holdninger.

 

Vebjørn Sørum