Jeg har kommet godt i gang med treninga siden starten av mai, og formen er bedre enn noen gang på denne tiden av året. Som regel pleier jeg å være sliten etter en lang sesong og bruke noen måneder på å komme i form. Men i år responderer kroppen bra på trening fra første stavtak, og jeg har bra med overskudd fra vinteren.

Jeg har også vært på årets første samling med det nye laget. Vi oppholdt oss på Lillehammer der vi fikk trent bra. På denne samlinga gikk vi igjennom noen hardøkter som vi kommer til å ha en del av utover i sesongen. Vi fikk også noen gode langturer, og på skytebanen jobbet vi med skytestilling. Det nye laget er veldig sterkt. Det er mange gode utøvere, og alle har et mål om å bli verdens beste. Det er kult, og hever laget. Vi er en gruppe som har det morsomt utenfor trening, men samtidig klarer å ha 100% fokus på trening.

En uke etter samlinga var ferdig dro vi til Drammen for å være med på et nytt rulleskirenn som heter «midt i Drammen». Dette er en rulleskikonkurranse. På fredag hadde ikke vi juniorer noe renn, men vi var med på skytedueller. For min del gikk ikke duellene så bra. Jeg stressa litt mye og brukte for mange skudd til å gå videre. Men det var utrolig gøy å føle på det trykket igjen.

På lørdag var det duket for konkurranse for oss juniorer også. Vi gikk en sprint, med 3 runder på 800m med en liggende og en stående skyting. Først hadde vi en kvalifiseringsrunde. Den gikk greit for min del. Jeg er litt skuffa over skytinga, siden jeg bommet 4 skudd. Men med rask fart i sporet holdt det til seier, og det var morsomt.

I finalen måtte vi bruke ekstraskudd. Vi fikk inntil 3 ekstraskudd på hver skyting. I finalen stresset jeg alt for mye med å være rask. Det var dumt, og på første ligg måtte jeg bruke 3 ekstraskudd. På stående prøvde jeg hardt å få ned blinkene, og der ble det 3 ekstraskudd og en runde. Det er alt for dårlig, men det er litt uvandt etter en lengre periode uten konkurranser, og plutselig skyte med puls igjen. Men til tross for alt for mye bomming, klarte jeg å gå meg opp fra 4. til 3. Plass på sisterunden. Så jeg er godt fornøyd med en 3. Plass i midt i Drammen.

Nå starter vi ny samling på tirsdag, hvor vi skal til Natrudstilen (Sjusjøen). Her skal vi kjøre mange hardøkter, og det er noe jeg gleder meg veldig til.

 

Vebjørn Sørum