Da er nok en samling vel gjennomført. Denne gangen har vi vært på Sjusjøen, Ringsaker. Vi bodde på hytta til Johannes Dale, og der fikk vi god service og mat av frivillige besteforeldre. Samlingen startet opp Søndag 8. Oktober og allerede mandag 9. Gjennomførte vi et testløp på Birkebeineren skistadion.Testløpet var en normal, altså 4 skytinger og en total løypelengde på ca. 13,5 km. Testløpet gikk veldig bra for min del. Jeg traff 19 av 20 blinker, og kroppen føltes bra. Under forrige samling slet jeg litt med sliten muskulatur, nå har det løsnet etter en roligere periode. Det var gøy å kjenne at jeg hentet meg inn i nedoverbakkene og hadde noe å kjøre på med i motbakkene.

Etter testløpet gikk vi inn i en periode med mengdefokus. Det betyr at vi går lengre turer på en lavere belastning og har middels intensitet på hardøkter, altså går uten å produsere melkesyre. På de lengste dagene har vi opptil 5 timer trening og da er det ofte en lang langtur på 1. økt og litt kortere langtur på 2. økt. Mellom disse mengdedagene prøver vi å få inn hardøkter, hurtighet og styrke.

Jeg fikk også to turer på ski denne samlinga. På Natrudstilen har de lagt ut en 1,3 km skiløype. Runden tok mellom 3 og 4 minutter, så når man skal gå halvannen time der blir det noen runder. Men siden det er første skitur går det uten problem, og en time går raskt.

På resten av samlinga trente vi variert og godt. På skytebanen hadde vi en del dueller og skytekonkurranser for å trene på stressende situasjoner som kan komme til vinteren. Gutta på laget holder høyt nivå og man virkelig ta ut sitt beste på hver økt for å være blant de beste. Det er kult! prestasjonskulturen vi har hever hele laget.

Før neste samling venter en intensiv periode med knallharde hardøkter og tester. Det blir kult å kjenne hvordan kroppen responderer når jeg drar til skikkelig. Jeg merker også på kroppen at sesongstarten nærmer seg nå. I skrivende stund er det under en måned igjen, det blir spennende!

Vebjørn Sørum