Forrige uke hadde juniorlandsalget snøsamling på Geilo. Her var det fint skiføre og godt tilrettelagt. Meninga med denne samlinga var å få lagt inn mye mengde på ski og gjøre seg klar til sesongstarten. Men dette ble ikke helt tilfelle for min del. Jeg måtte ta det en del roligere.

For tre uker siden fikk jeg en svar på en blodprøve, som viste at noe ikke stemte. Jeg har følt meg litt tung i høst, men trodde formen var på vei oppover. Dette var dessverre ikke tilfellet. Blodprøvene mine viste at kroppen hadde fått litt mye, så jeg måtte ta to uker med hvile. Dette er selvfølgelig veldig kjedelig så nærme vinteren, men sånn er toppidretten. Når man skal bli god, må man ligge helt på grensa av hva kroppen tåler. Motivasjonen er alltid på topp og å trene mye er aldri noe problem, og nettopp dette er utfordringen. Jeg var litt for ivrig i sommer. Jeg ville utvikle meg på det alt, skyting og fysisk. Det ble rett og slett for mye.

Dette gjør også at jeg står over sesongåpningen i helga. Jeg er under opptrening og kroppen svarer bra på progresjonen, men jeg velger likevel å stå over. Jeg kunne nok gått greie skirenn i helgen, men for min del er det det som skjer etter jul som er det viktigste. Det er et junior VM jeg gjerne vil være med på, og da tror jeg det er lurest å trene bra istedenfor å gå skirenn. Jeg er må heller ikke glemme at jeg er junior og det viktigste er å utvikle meg til en seniorløper. Også må jeg si at jeg er veldig heldig som har såpass dyktige folk rundt meg. Uten landslagslegen hadde jeg trent videre, og da hadde mest sannsynlig sesongen blitt preget av mye sykdom.

Mitt første skirenn blir nok Norgescup for senior i Folldal 9-10. Desember. Men først i januar skal jeg begynne å gå fort på ski. En veldig positiv ting ved å være skiskytter er at man kan jobbe masse med skytinga når man ikke kan trene fysisk. Dette har jeg gjort i denne perioden, og har virkelig tatt et steg i riktig retning.

Jeg har også fått en ny samarbeidspartner, ACA luftrens. Dette er en luftrenser som gjennom filtre renser luften. Dette er gull verdt når vi ligger på grensa av hva kroppen tåler. Spesielt når vi flytter inn og ut av hoteller, hytter og boliger er det stor smittefare og mye bakterier. Da tar luftrenseren bort det verste av bakterier osv. Jeg er sikker på at dette hjelper meg til å holde meg sykdomsfri gjennom hele sesongen.

 

Vebjørn Sørum