Jeg er nå hjemme etter to uker på høydesamling i Italia. Gjennom oppholdet bodde vi på en plass som heter Arnoga, et lite sted mellom Livigno og Bormio. All treningen foregikk i området rundt hotellet på veier, stier og i fjell. Hotellet lå på litt over 1800 meters høyde, og mye av treningen foregikk på rulleskibanen litt lengre nede i dalen. I rulleskibanen var det også en skytebane, som åpenbart er viktig for oss skiskyttere.

På denne samlingen var hovedfokuset på mengde og for det meste rolige turer. For å forbedre kapasiteten hadde jeg tre hardøkter, hvor to av de var terskel og en var et testløp. På samlinga fikk jeg erfare at høyden belaster kroppen min ganske mye. Dette er veldig individuelt og noen merker nesten ikke forskjell, mens andre får høyere belastning. Det at kroppen min belastes mer, kan være positivt hvis man tar hensyn til det. Jeg måtte kjøre mitt eget tempo på de rolig turene, men dette gikk het fint. På hardøktene følte jeg meg bedre og dette viser at grunnformen min er god.

Dette var min første utenlandssamling, og jeg må si at Italia er veldig fint. Mange fine fjell og turmuligheter. Maten var også utrolig god, spesielt for de som er glad i pizza og pasta. Det er ikke noe å klage på når man er på sånne type samlinger. Spektakulær natur, gode treningsmuligheter og en annerledes kultur er kult å oppleve.

Jeg må virkelig takke alle mine samarbeidspartnere som gjør det mulig for meg å drive med skiskyting, som resulterer i at jeg kan dra på slike turer. Dere vet godt selv hvem dere er, og jeg kan ikke takke dere nok for at dere bidrar til at jeg kan oppnå drømmene mine. Absolutt alt dere bidrar med, gir meg muligheten til å bli verdens beste!

Vebjørn Sørum

Video: Jørgen Krogsæter