Nå er det en måned siden siste skirenn jeg gikk for sesongen 2017/2018. Sesongen gikk veldig bra og jeg er fornøyd med det jeg har oppnådd i år. Jeg kom ikke til jr. VM som var hovedmålet mitt. Jeg prøvde så hardt jeg kunne, men denne gangen var jeg ikke god nok i uttakrennene. Selvfølgelig var dette kjedelig,  men jeg klarte å vinne norgescupen sammenlagt, og det var utrolig morsomt. På de tre siste rennene var jeg tre ganger på pallen og to ganger topp 7 på 5 forsøk. Jeg fikk også mitt første renn i gul trøye som junior. Det motiverer masse.

I April, det som er en liten ferie for oss skiløpere, har jeg gjort litt andre ting. Jeg var en tur i Jølster for å gå topptur på randoneeski. Det er utrolig bra avkobling, og samtidig god trening. Jeg var sammen med juniorlandslaget, og vi fikk flere fine turer med både fjord og fjell så langt øye kunne se. Så dro jeg til Geilo for å gå skarverennet, men det ble dessverre avlyst.

Så ble jeg syk i noen dager, og da fikk jeg tid til å forbedre noen småting på våpenet mitt til neste år. Når jeg ble frisk igjen hadde jeg skitest sammen med Madshus. Der fikk jeg plukket ut noen gode skipar som jeg forhåpentligvis får bruk for neste sesong.

Nå er jeg i gang med full trening mot neste sesong. Jeg kom godt i gang, men ble matforgiftet, så ble ute noen dager. Måtte bruke et par dager på å spise meg opp, men nå er jeg tilbake i full trening. I de første sommermånedene blir det variert trening med både sykkel, løp, rulleski, klatring og skiturer på fjellet. Det er også noen konkurranser som jeg skal være med på. Dette synes jeg er utrolig morsomt, og samtidig god trening.

Jeg har også fått beskjed om at jeg blir med videre på juniorlandslaget. Nytt i år, er at det heter juniorlandslag U23, noe som betyr at vi har med to som vil være seniorer neste sesong. Jeg er takknemlig for fornyet tillit, og gleder meg til å komme i gang med samlinger. Vi er et sterkt lag, og skal sparke hardt i fra oss.

 

Vebjørn Sørum