Foto: Siri Mordal

Nå er det litt over en uke siden første norgescup. Denne gangen var det Lygna skisenter sin tur til å arrangere. På Lygna skistadion har jeg hatt utallige treningstimer. Det var vel her skiskytterkarrièren min virkelig begynte å skyte fart. Det var utrolig morsomt og spennende å få hele norgeseliten i skiskyting til Lygna. Både Søndre Ål sportsklubb og Tingelstad IL sørget for et knirkefritt arrangement. Jeg må også rose alle foreldre, frivillige og støttespillere for at jeg fikk muligheten til å oppleve et norgescuprenn på hjemmebane.

Etter en litt trøblete høst, var jeg utrolig spent på formen under rennene på Lygna. Jeg var usikker på om jeg hadde fått nok trening til å hevde meg. Det var det fysiske jeg var mest spent på. Skytinga hadde jeg en god følelse på. Men etter rennhelgen viste det seg at den fysiske formen var bedre enn forventa. Også var det på skytebanen det sviktet litt. Så jeg er utrolig fornøyd med at jeg fysisk er på vei tilbake. Dette betyr at jeg kan få det veldig morsomt utover i sesongen.

Uka etter rennene har jeg tenkt en del på hva jeg gjorde feil på skytinga. Det jeg har kommet fram til, er vel at det gikk litt på automatikk. Jeg var ikke helt mentalt tilstede under skytinga. Jeg tror jeg var for opphengt i det fysiske og var ikke helt med på hva som skjedde på skytebanen. Dette kan være viktig erfaring å ta med seg videre.

Skytinga var ikke skikkelig dårlig, men ikke på det nivået jeg ønsker. Klassen vår er knallhard, og man må skyte godt og gå fort på ski for å hevde seg. Farten i sporet er god nok til å kjempe om de gjeveste plasseringene, men jeg må treffe blink også.

Jeg er et konkurransemenneske og trener for gode prestasjoner og resultater. Heldigvis blir jeg motivert når jeg gjør litt dårligere løp. Jeg blir mer sulten og fokusert. Så nå får jeg gode uker med trening før det er duket for Norgesmesterskap på Simostranda første helga i Februar.

Akkurat nå ligger jeg i senga mellom to økter på Vestlia Hotell, på Geilo. Her skal jeg og resten av juniorlandslaget være til Lørdag. Da blir det mange gode treningsøkter, god mat og mye morro. Det blir nok ikke noe skirenn før NM for min del, men det er mulig at jeg skal ha et testløp for å sjekke formen før det braker løs.

Foto: Siri Mordal

Vebjørn Sørum