Bilde: NM Sirdal 2017

I helgen ble det arrangert sommer-NM for oss skiskyttere i Sirdal. Jeg og resten av laget ladet opp til NM med en samling på Geilo. Der hadde vi hovedfokus på hardøktene og skytinga. Vi hadde et testløp som gikk ganske dårlig for min del. Følte meg sliten i løypa og på skytebanen fikk jeg 2 bom på hver skyting, som er alt for dårlig. Dette er under mitt nivå og et resultat som er alt for dårlig til å kjempe i toppen med.

Jeg har slitt litt med liggende skytingen i det siste, og et av mine mål på samlinga var å få ordnet den. Jeg og Arild fikk noen gode økter, hvor vi fant ut hva som var feil og hva vi måtte gjøre bedre. Vi endret en god del på stillingen, noe som medfører at jeg ligger mye mer komfortabelt og kompakt. Den nye stillinga gjør det mye lettere for meg, og jeg skyter tettere og bedre samlinger.

Resten av samlinga var ganske rolig, og på torsdag dro vi til Sirdal. Jeg hadde ikke noen særlige forventninger til løpene, men hadde lyst til å få gode gjennomføringer og ha det gøy. Det var utrolig morsomt å gå skirenn igjen. Min tanke når man skal gå skirenn og vet at formen ikke er helt topp, er at man skal ha det kult og gøy. Selv måtte jeg finne partier i løypa hvor jeg viste at jeg kan plukke sekunder uten at det kostet for mye krefter. Dette gjør at jeg kan føle meg bedre i noen perioder av løpet og få en bedre opplevelse. Jeg hadde forberedt meg godt til sprinten og hadde bra muskulatur på den første runden og åpnet derfor knallhardt. Jeg fikk nok smake den harde åpninga etterhvert, men det var en kul opplevelse. Jeg har som regel slitt med at jeg åpner for rolig, men nå klarte jeg å åpne hardt. På skytebanen er jeg også fornøyd med gjennomføringen. Hadde 1 bom på liggende skyting og fullt hus på stående skyting. Dette er jeg veldig fornøyd med. Det ble en 5. Plass til slutt, noe som var bedre enn forventa. Også utrolig kult at nivået i klasse Menn 20-21 år er utrolig høyt.

På Søndagen var det fellesstart på programmet. Jeg merket gårsdagen hvor jeg gikk helt i kjelleren. Men jeg gjorde det beste utfra situasjonen. Jeg merker underveis i løpet at hodet vill, mens kroppen er tung. Men heldigvis er det flere å kjempe mot underveis i fellesstart og det gir litt energi. På skytebanen ble det en bom på hver skyting. Det holder ikke helt i klassen vår, spesielt når kroppen ikke spiller på lag. Men tilslutt var det kult å havne i en spurtduell  og spurte inn til en 12. Plass. Og med det sier jeg meg fornøyd med helga.

Nå skal jeg ta et lite avbrekk fra skiskytingen, før høsttreningen starter. Jeg ble syk etter løpet på søndag, så nå får jeg virkelig tatt noen dager med helt hvile, og det tror jeg kroppen setter pris på også. Det passet egentlig ganske bra med et sykdomavbrekk nå, så jeg får bygd opp immunforsvaret før høsten og vinteren.

 

Vebjørn Sørum