Foto: Siri Mordal

I helgen tok jeg turen til Simostranda for nye konkurranser. Der ble det arrangert Norgesmesterskap i Fellesstart, Sprint og stafett. Jeg var spent på formen og hvordan jeg lå an i forhold til de andre. Jeg så veldig fram til distansene, og var gira på å få til gode løp.

Jeg ble litt små syk etter forrige samling, men fikk to gode hardøkter før helga. På hardøktene merket jeg at kroppen var bra, og at jeg begynte å komme i form.

På fredag gikk vi den distansen jeg liker best, fellesstart. Jeg gikk billig på førsterunden, og tenkte å skyte en kontrollert første serie. Serien i seg selv var god, men jeg feilberegnet vinden litt og fikk to bom. Etter de to bommene på ligg måtte jeg omstille løpsopplegget litt, og være offensiv. Det ble èn bom på serie 2 og 3, men med fullt hus på siste skyting gikk jeg meg opp flere plasser og endte til slutt på en 9. Plass. På sisterunden kjente jeg på en følelse som jeg ikke har hatt på en stund. Jeg hadde mye å gå på meg, og hodet var offensivt. Det er litt vanskelig å forklare, men jeg kjente litt på en følelse av den råskapen jeg pleier å ha. Og etter en tung høst, er det noe som gleder meg stort!

Også på sprinten hadde jeg denne følelsen. Jeg var offensiv og åpnet hardt, men var uheldig å tryna på 1. Runden. Heldigvis klarte jeg å holde fokus etter fallet. På skytebanen ble resultatet 0-2. Veldig kjipt med de to bommene på stående, men igjen følte jeg meg bra fysisk under hele løpet. Det ble tilslutt en 11. Plass, 59 sekunder bak seier. Det var ekstremt tett om plassene, så med litt flere treff, og uten ett fall kunne det gått veldig bra.

På Søndag var det stafett på programmet. Jeg gikk på lag med Harald Øygard, Anders Flaagen og Sivert Bakken. Vi var en liten outsider, men på en god dag kunne vi kjempe høyt oppe. Jeg var utrolig gira på å gå fort på ski i dag, og gikk første runden som jeg aldri har gått før. Det var utrolig morsomt, men jeg fikk nok litt svi for det på skytebanen. Jeg brukte 6 ekstraskudd og fikk en strafferunde totalt. Det er alt for dårlig, og langt under det nivået jeg pleier å ha. Men med veldig bra fart i sporet tok jeg inn en plass, og vi var fremdeles med i pallkampen. Det ble til slutt en 4. Plass, og hele laget presterte bra.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg håpet på bedre resultater denne helga. Det var litt stang ut med litt for dårlig skyting og fall i helga. Men nå føler jeg at formen virkelig begynner å komme, og det var det absolutt morsomste med helga. Toppformen er nok et lite stykke unna enda, men jeg har kommet i en god treningsform nå. Og jeg ser veldig positivt frem mot de neste rennene og neste sesong. Den følelsen at kroppen spiller på lag og svarer på treninga er det morsomste jeg vet, og det gir mye motivasjon videre.

I og med at det har gått litt trått i starten av denne sesongen, gikk også toget for jr. VM i år. Men etter en trøblete høst føler jeg ikke at jeg kan være skuffa. Jeg må heller bare se fremover og jobbe hardt. Er jeg sykdoms- og skadefri neste år, er jeg med! Også håper jeg de som skal til VM presterer bra. Da får jeg også en bekreftelse på at nivået mitt er bra nok 🙂

 

Vebjørn Sørum