I helgen var jeg på Lillehammer for å konkurrere mot seniorene i NM, men også for å gå siste renn i norgescupen for junior i år. På torsdag og fredag gikk jeg stafett og sprint i senior NM. På stafetten var skytinga for dårlig. Jeg måtte ut i to strafferunder, og det er alt for mye. Men takket være god fart i sporet, tapte jeg ikke noe særlig tid på etappen min. Det ble en 7. Plass totalt på stafetten. De andre gutta på laget gjorde gode etapper og en 7. Plass skal vi være fornøyd med. På sprinten hadde jeg skyteresultat 1-1. Jeg startet tidlig, så hadde ikke så mange tider å gå imot. Men jeg synes jeg gjennomførte et bra skirenn. Til slutt holdt det til en 21. Plass. Jeg er fornøyd med resultatet, men i sporet gikk det litt tyngre i dag.

Etter renn på både torsdag og fredag ble det en rolig dag på lørdag. På søndag var det norgescupfinale for junior. Etter mange gode renn i det siste var jeg nå i posisjon til å vinne norgescupen sammenlagt. Før rennet på søndag, var det utrolig tett, og flere som kunne vinne cupen. Det sto mellom 5 stykker, men det var jeg og Jørgen Krogsæter som hadde mest å kjempe om. Jeg måtte slå Jørgen med 5 poeng for å vinne sammenlagt.

Norgescupfinalen arrangeres som en fellesstart. Alle har like forhold, og man vet alltid hvordan man ligger an. Det hele startet egentlig ganske dårlig for min del. Jeg fikk 2 bom på første skyting, og havnet et stykke bak, men gikk fort på ski og tok inn litt i sporet. På neste skyting ble det 1 bom, men på andre runden gikk jeg meg opp noen plasser. På 3. og 4. skytinga ble det 1 bom på hver skyting. Og ut fra siste skytinga lå jeg i en gruppe som kjempet om 6. plassen. Jeg følte meg bra, og lå bra an. Jeg og Sverre Aspenes gikk ifra gruppa på slutten, og fikk et spurtoppgjør. Sverre var sterkest i dag, og det å tape den spurten irriterte meg mye. Men heldigvis kunne jeg glede meg over at jeg vant norgescupen sammenlagt.

Det er første gang jeg vinner norgescupen sammenlagt, og det synes jeg var utrolig kult. Det betyr litt ekstra når jeg gikk på en smell i sommer med litt for mye trening. I høst måtte jeg ta mye hvile for å komme meg tilbake. Da smaker det ekstra godt at sesongen har gått såpass bra. Jeg har vært tålmodig, trent utrolig bra og har hatt trua på meg selv. Dette var kult!

 

 

Vebjørn Sørum