I helga var jeg i Mo i Rana og deltok på NM sprint for senior og norgescupfinale fellesstart for junior. Fredag 24. Mars fikk jeg målt litt krefter mor de beste seniorene i Norge. Rennet ble brukt som en gjennomkjøring til norgescupfinalen, siden jeg hadde vært syk i to uker og kun fikk en økt før jeg gikk rennet. Fysisk var det et tungt løp. En veldig hard løype og to uker uten trening passer ikke så godt sammen. Formen var som forventet ganske dårlig, men jeg gjorde mitt beste og er fornøyd med løpet utifra formen. På skytebanen gikk det heller ikke så bra, og jeg fikk 2 strafferunder på hver av skytingene. Så alt i alt var det et dårlig løp, men morsomt å gå mot de beste. Det er langt opp, men med noen års hard jobbing håper jeg å være helt der oppe.

På søndagen var det duket for norgescupfinale for junior. Distansen var fellesstart og forholdene var vanskelige. Det blåste og skiftet mellom snø og sol hele dagen. Jeg gledet meg til å gå og var veldig motivert for å gjøre en bra jobb. Fysisk følte jeg meg mye bedre enn på fredagen. Jeg gikk i noen bra rygger og gikk billig. Fellesstarten startet veldig bra med et fullt hus på ligg. Jeg gikk ut i tet og følte jeg vurderte vinden riktig på skytebanen. På andre ligg feilberegnet jeg vinden litt og fikk tre strafferunder. Jeg gikk ut litt bak, men kjempet fortsatt om pallen. På 1. stående var jeg urolig og fikk 2 runder, men var fortsatt med å kjempe om pallen. Men på siste stående rotet jeg det helt bort og fikk 5 strafferunder. Det var langt under det jeg er god for. Men jeg hadde virkelig ikke noen sjanse i vinden. Da ble jeg kastet bakover på resultatlista. Jeg havnet til slutt på en 13. Plass.

Til tross for sykdommen som jeg fikk forrige Norgescup på Os, er jeg fornøyd med den siste helga. Resultatet var langt dårligere enn jeg hadde håpet på, men det går ikke alltid sånn man planlegger. På grunn av sykdommen mistet jeg muligheten til å kjempe om seieren sammenlagt, da jeg måtte stå over rennene i Os. Men sånn er toppidretten, noen ganger er man heldig og noen ganger er man uheldig.

Dette var også siste reisen jeg gjorde med NTG Lillehammer skiskyting. Vi er et solid team med gode verdier og en enorm treningkultur. Uten venner, treningskompiser, trenere og ansatte på NTG hadde jeg nok aldri vært der jeg er i dag. Så hvis du er en yngre skiskytter eller kjenner noen som ønsker å bli gode, søk NTG Lillehammer skiskyting. Det er de beste og mest minnerike årene mine.

 

Vebjørn Sørum