Nå er sesongen like rundt hjørnet, og jeg har gjennomført siste samling for treningssesongen. 77 samlingsdøgn har blitt gjennomført med god kvalitet. De fleste samlingene ble gjennomført med rekruttlandslaget, men noen private samlinger har det også blitt.

Første samling fant plass på Geilo 26. April. Litt i overkant tidlig vil noe mene, men å få en bra start og komme igang først føles alltid bra. Vi starta med å gå skarverennet, før vi trente en god del på ski og hadde en god del styrke. Vår andre samling hadde vi på Lillehammer sammen med U23-landslaget. Her stod mengdetrening og skyting i høysete.

I juni hadde vi en god del tester for å sjekke hvordan status på kapasitet og styrke er. Med dette kartlegger vi hva som bør prioriteres utover i treningssesongen. I slutten av juni har vi en hardbolksamling, hvor hardøkter er i fokus. Her trener vi mindre timer, men flere hardøkter enn ved f.eks. mengdetrening, hvor det en mange økter på 2 timer+ . Hardbolk har vi for å heve det maksimale O2-opptaket, altså utholdenheten. Mens mengdetrening har vi får å tåle mer trening og flere hardøkter.

I juli er det mye egentrening og ingen samlinger med landslaget, men jeg og Anders Flaagen var så heldig å få låne en hytte av Lygnasæter hotell. På Lygna fikk vi trent godt med mengde og hatt mange skyteøkter på stadion. Siste dag i Juli dro jeg til Sandnes for å delta på Blink-festivalen. Her fikk vi endelig konkurrert igjen. Det var litt av et trøkk inne i Sandnes sentrum, og jeg tar med meg 7. Plass mot verdenseliten som beste resultat.

I August var vi på Beitostølen sammen med U23-landslaget, og her fikk vi trent mye. Mange matchøkter på skytebanen ble det også. Vi hadde flere tette dueller og konkurranser for å forberede oss til vinteren. I starten av september dro vi til Meråker, hvor vi hadde en hardbolk samling med elite-landslaget. Her fikk vi virkelig målt krefter mot de beste i verden. Vi avslutta samlinga med Sommer-NM i Steinkjer. Det gikk veldig bra for min del med 4. Plass i senior klassen.

Årets høydepunkt skjedde i Oktober da vi dro til Anterselva, Italia sammen med elite-landslaget. Her fikk vi trent på mellom 1400 og 2500 moh. Vi trente mye mengde og matchet oss mot elite igjen. Det er kanskje en av de viktigste samlingene med tanke på erfaring i høyde. Mange av skirennene i IBU- og World-cup går i litt høyde, og kroppen kan reagere annerledes enn i lavlandet.

Siste samling var på ski i Trysil sammen med elite-landslaget. Her var det fokus på gode hardøkter og skyting. Jeg fikk skifølelsen tidlig og fikk noen veldig gode økter på ski. Skytinga var også bra, og jeg har klart hva jeg skal jobbe med inn mot sesongstart.

Nå er det under en uke igjen til det braker løs på Sjusjøen med nasjonal åpning. Jeg gleder meg utrolig masse og er kjempeklar for å komme igang igjen.

Under kommer noen bilder fra de siste samlingene. Bildene er tatt av Sondre Eriksen Hensema.

Vebjørn Sørum