Første konkurransehelg er gjennomført. Sesongstart på Sjusjøen med noen av verdens beste skiskyttere var utrolig morsomt. Det starta på lørdag med distansen sprint. Målet mitt var først og fremst å gjennomføre et godt løp, også se hva det holdt til. Jeg følte meg bra før start, men ikke helt rå fysisk. Skytinga var bra i dag. Med 1 bom på ligg og fullt hus på stående, var jeg godt fornøyd, og ga alt i sporet. Jeg starta tidlig, og visste ikke hva det holdt til totalt. Etter at alle var kommet i mål, stod jeg med en 7. Plass, 1:34 bak Johannes Bø som hadde feilfri skyting.

På søndagen hadde jeg lyst på et nytt godt løp. Jeg åpnet veldig bra, med fullt hus på første liggende og hang med tetgruppa inn til 2. Ligg. Der ble det 3 bom, og jeg tapte mye tid til teten.Dette var selvfølgelig veldig irriterende, men jeg måtte bare prøve å holde motet oppe. Men det ble 1 og 2 bom på de neste seriene, og det holder ikke blant verdens beste skiskyttere. Det endte med en 31. Plass. Jeg tar med meg at farten i sporet var bra.

Etter resultatene i helga, ble jeg tatt ut til IBU-cup. Dette har vært en målsetning i år. Jeg var usikker på om jeg kom til å klare det, men ville ha det som et mål. Siden dette er en «B-verdenscup» for senior, er det veldig vanskelig for en junior og kvalifisere seg. Så at jeg kom med, er jeg veldig stolt av. Det er også veldig kult å se at veien opp til verdenscup er kort. Det motiverer utrolig mye.

IBU-cupen går i Idre, Sverige og jeg har konkurranser på torsdag, lørdag og søndag. Jeg går Sprint torsdag og lørdag, og en jaktstart på søndag. Jeg gleder meg utrolig mye, og er klar til å gi gass!

Vebjørn Sørum