Sesongen er ferdig og jeg er inne i en periode hvor jeg kobler litt av og trener mer alternativt. Blant annet har jeg hatt min første topptur på randoneeski sammen med noen gode kompiser. Det var noe nytt og utrolig kult. Vi gikk i Jotunheimen og opp på Rasletind. Det var en fin tur og en enkel start for en nybegynner på randonee.

Nå skal jeg ha en rolig påskeferie med familie og venner på hytta og hjemme. Jeg skal lade batteriene og bli klar til den nye treningsesongen starter for fullt. Jeg har vært ganske mye syk i løpet av vinteren og må derfor bruke tiden framover til å bygge meg opp til å tåle den treningsmengden som kreves.

Til sommeren er jeg ferdig på Norges toppidrettsgymnas Lillehammer og jeg er derfor litt i tenkeboksen om hva jeg skal gjøre til neste år. NTG har bidratt til både trenings- og skoleoppfølging de tre siste årene. Til sommeren står jeg på egne bein og må planlegge hverdagen selv. Dette er noe jeg har gledet meg til i mange år og ser fram til utføre. Å stå uten noe å gå til hver dag, som fellestreninger og skole krever god selvdisiplin, men det er noe jeg er fullt klar over. Jeg er fortsatt usikker på hva jeg skal gjøre utenom studiene. Per dags dato er jeg litt skolelei, men jeg vet godt at mange synes det er lettere å motivere seg til studier enn til videregående skole. Jeg er fortsatt usikker på om jeg skal studere ved siden av eller ikke, men jeg har søkt flere studier og kommer til å bestemme meg nærmere sommeren hva jeg skal gjøre.

Rett før helga fikk jeg også beskjeden om at jeg var tatt ut på Norges skiskytterforbunds utviklingslag for junior menn sesongen 2017/2018. Det var veldig gledelig og et delmål for karrieren. Det er ikke avgjørende, men er til stor fordel. På et landslag får man alltid den beste matchinga på økter, det beste opplegget og et godt miljø. Alle som er med på laget er blant verdens beste og har et ønske om å bli den beste.

Det var også veldig stort å få med mine to klassekamerater og bestekompiser, Sivert Bakken og Jørgen Krogsæter på laget. Vi kommer inn som nye på laget og skal vise at vi har noe å bidra med i gruppa. Gutta som allerede er på laget er en herlig gjeng og jeg er sikker på at vi kommer til å ha det kult på treninger og samtidig trene som verdens beste juniorer. Jeg gleder meg enormt til å komme inn i den nye gruppa og sette i gang med treninger og samlinger.

Neste år blir jeg også boende på Lillehammer. Jeg synes de beste fasilitetene for trening er på Lillehammer og her bor det urolig mange toppidrettsutøvere som man kan trene med. De aller fleste kompisene mine blir boende på Lillehammer og vi kommer til å få en bra treningsgruppe der. At jeg blir boende på Lillehammer handler også om at jeg meste sannsynlig skal studere på Høgskolen der. Hvor mye jeg skal studere er enda uklart, men jeg tenker hovedsakelig årsstudium på 50 %. Det økonomiske  avgjør også, og jeg håper at jeg beholder alle mine sponsorer og kanskje får inn noen nye, så jeg kan bruke alle krefter på skiskytingen.

 

Vebjørn Sørum